sovesveis

onsdag, mai 02, 2007

Tenri, Nara og billedtekstkonkurranse!

Turistturneen fortsetter og de tre onklene reise-vekk søker stadig nye eventyr. Denne gang har vi vært med misjonær Liv Bakke til Tenri og Nara. Tenri er en ganske spesiell så spesiell japansk by. Ikke bare fordi den egentlig nærmest er en landsby i japansk målestokk med sine nesten 70.000 innbyggere, men også fordi sekten Tenrikyo har sitt hovedkvarter her. Og de preger virkelig bybildet.


Det administrative hovedkvarteret sett gjennom porten ved inngangen av det religiøse hovedkvarteret. Bildet viser bare en del av et enormt bygg som også rommet grunnskole og universitet. Sekten har også ungdomsskole, sykehus og har bygget opp et imponerende antall store bygg rundt om i byen.


Gutta sammen med guiden vår. Han hadde japansk mor, og amerikansk far fra Hawaii. Han var utdannet tolk, og jobbet for sekten med en heller lav lønn. Han er en av cirka to millioner tilhengere av sekten hvor de fleste holder til i Japan, men også i flere andre land.

Rett innenfor portene var det aller helligste i templet; der tror de at verdens skapelse har begynt på et sted hvor en påle er satt mitt i et enormt tatami-rom med plass til tusener av tilbedere. Sekten kan virke som en sammenblanding av flere forskjellige religioner til tross for at guiden vår ikke mente troen deres ikke hadde behov for å spores tilbake i andre religioner.

Videre reiste vi til den større byen Nara i samme fylke. Men den er heller ikke spesielt folkerik med sine cirka 370.000 innbyggere, og er nok mest kjent for den gigantiske Buddha-statuen som står inne i et minst like imponerende stort tempel.

Det første som møtte oss var imidlertid de store fanskarer.


Noen barneskoleelever syntes det var morsomt å praktisere litt engelsk og snakke med noen utlendinger.


Og da måtte jo heltene skrive autografer!


Fanskarene gikk heller ikke bare på to bein. Dessverre var det maten de var mest interessert i, og tok da gjerne til takke med innfødte.

Det enorme tempelet, Todai-ji, skal være verdens størstekonstruksjon. Og det til tross for at originalbygningen som ble åpnet i 752 var enda større. Dagens bygning har et grunnareal på i overkant av 2800 kvadratmeter og ruver mer enn 48 meter over bakken.


Faktisk var det visstnok 1255 år siden på dagen i dag at originalbygningen ble åpnet. Derfor var det ekstra mye folk tilstede der, men det er godt med plass både utenfor og inne i tempelet..


Både store og små var tilstede for å markere begivenheten.


Det ble holdt flere seremonier foran den gigantiske Buddha-statuen. Statuen er 15 meter høy og har ører som er to og en halv meter høye. "Det er slik at jeg kan høre deg bedre". Vi tror det ikke hjelper så mye..


En rekke munker i fargerike klær var samlet til forskjellige ritualer. Tett med turister var tilskuere.


Noen var litt sene, men det hadde kanskje sammenheng med litt for mange røykpauser?

Vel tilbake i Kobe havnet vi igjen på shoppingvogna.. Og i forbindelse med forespørsler om hva vi har brukt penger på, så kan vi nevne:
- Objektiv og blits til kamera
- Kimono (med sumomotiv til Loff)
- Engelsk manga
- Samuraisverd og diverse andre souvenirer
- Baseballutstyr samt drakter
- Øretelefoner
- Gaver til koner
- Kabler og annet tilbehør

Og mer står på handlelistene.. Blant annet kan Petter bli den stolte eier av et nytt kamera hvis han får den riktige prisen, og Loff av en LP-spiller hvis han får fingeren ut. Andre ting som vi dessverre ser ut til å få vansker med å få med oss er: El-piano og Kotatsu-bord.

Dagens spørsmål er i dag erstattet med en billedtekstkonkurranse. Lag den beste billedteksten til dette bildet og vinn en tradisjonell japansk overraskelse (husk å skrive navn på innlegget..):


Lykke til alle sammen og husk:

Japan er Japan

-sense-

8 Kommentarer:

 • Klokken 03 mai, 2007 06:24 , Anonymous Anonym sa ...

  Gåver til koner, i fleirtal? Forklar!
  Inger

   
 • Klokken 03 mai, 2007 08:48 , Anonymous Anonym sa ...

  Ja, ja, Anders, du er da fantastisk til å skrive og få tatt masse bilder!!! Kjempegøy å lese - det er sannelig litt av en jobb du har hatt!
  Så til bildekonkurransen:
  "Måtte bare litt nærmere for å se om vi snakket samme språk - synes vi så litt like ut".
  Hilsen mamma

   
 • Klokken 03 mai, 2007 13:18 , Anonymous Anonym sa ...

  Bidetekst: Det nytter ikke å komme med tomme løfter! Dagfinn

   
 • Klokken 03 mai, 2007 17:55 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

  Billedtekst: "Kyss dådyret her og se hva som skjer!"

  Manga? Hvilke manga da?

   
 • Klokken 05 mai, 2007 16:18 , Blogger silje sa ...

  5 uker vekke fra kåno e forholdsvis mye, eller hur?

  velkommen hjem i dag:)

   
 • Klokken 05 mai, 2007 16:19 , Blogger silje sa ...

  no kunne det virke som om eg bare skreiv det ut av det blå, men poenget mitt va at det såg ut som om du lengta hjem på bildet...

  :)

   
 • Klokken 08 mai, 2007 03:04 , Anonymous Anonym sa ...

  Takk for hyggelig Japan-besøk, gutter! Forstår at dere er vel heime i Norge igjen. Jeg har hatt noen fridager uten internett, så jeg så ikke denne før nå. Med fredagens innlegg i friskt minne prøver jeg med følgende bildetekst (håper jeg ikke er for seint ute): "Hei du, Nissen er på jakt etter deg!"
  Bård

   
 • Klokken 08 mai, 2007 03:11 , Anonymous Anonym sa ...

  Fredag skulle være torsdag, beklager.

   

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden