sovesveis

lørdag, april 21, 2007

Turister..

Det er alt for sent i Japan nå, og senga kaller. Men jeg får prøve å snekre sammen litt fra vår turistdag i Fukuoka. For i dag har vi for første gang virkelig følt oss som turister på sightseeing, og det har vært en bra dag.

Først litt informasjon om Fukuoka:
- Navnet Hakata brukes også om byen.
- Har cirka 1,4 millioner innbyggere og er den største byen på Kyushu.
- Sør-Korea ligger bare en tre timers båttur (med hydrofoil) unna
- Moderne by med ett internasjonalt snitt

I dag splittet vi oss i to. Undertegnede og Loff (jeg har fått streng beskjed om å begynne å skrive kallenavnet med to l-er) tok en tur til havna og besøkte turistattraksjoner, mens Petter fikk en dag på egenhånd med shopping og avslapping. Vi er rett og slett litt usikre på hva han har brukt dagen til, ettersom vi ennå ikke har fått noen beretninger.


Først på ruten var Fukuoka Tower. Tårnet er 234 meter høyt, og gjester får komme opp til 123 meter.


Utsikten var upåklagelig over Fukuoka.


Nedenfor tårnet på stranden var det full beachvolleyaktivitet. Men til tross for at vannet var godt og varmt, så var det ingen (bortsett fra en liten gutt) som badet.

Vi fortsatte sightseeingen innom Yahoo Dome som er en gigantisk innendørs baseballarena. Guidet tur på japansk er konge, og etterhvert fikk vi et lite skriv med forklaringer på engelsk. Nå var vel ikke alt helt perfekt i dette, for ett eller annet skulle vi visst se i "the shite box", uten at vi helt fikk med oss hva dette var..


Yahoo Dome er hjemmebanen til baseballlaget Softbank Hawks og måler 84 meter X 222 mete og er helt sirkulær. I hallen med plass til over 35.000 tilskuere blir til og med Loff seende liten ut..


Vi beklager ovenfor familien Hauge at vi kunne ta på oss disse draktene (de er store fans av et Kobe-lag). Men vi synes det var kjekt :)


Slik er hallen fra utsiden. Alle folkene som står der skal dessverre ikke på baseballkamp, men på en konsert i et lokale like ved.

Der lå også Hard Rock Kafe hvor vi tok en bedre middag.


Loff velger fra en rikholdig meny.


I platesjappa ved siden av fant vi en kjent kar..

Etter all turismen så måtte vi over til viktigere ting. På Loff sitt kart var det registrert en engelsk pub, og dit måtte vi jo selvfølgelig når Tottenham spilte mot Arsenal (I Japan begynte denne kampen ti over halv ni..).


Morris pub var en koselig fotballpub i syvende (!) etasje. Koselig betjening (som gikk med Okocha-drakt, uten å ha sett fotballspilleren noen gang..) og mange hyggelige folk. Der satt vi noen timer og drøste. Heldigvis reddet Jenas også det sportslige, og vi gikk fornøyde tilbake til hostellet etter en bra dag.


Fukuoka var ganske stilig by night.


Langs gatene var det flere spisesteder. Koselig, men kanskje litt bråkete.


Vel tilbake på hostellet pratet vi en god stund med det svenske søskenparet Eva og Sebastian. Hyggelige folk, og de første utlendingene vi har pratet ordentlig med her i Japan som ikke er misjonærer (eller ettåringer..).

Dagens spørsmål:
Hvor mange etasjer er Fukuoka Tower?
A. 55
B. 4
C. 2
D. 5

Mvh anders

PS: For dem som ennå ikke har oppdaget det, så er det mulig å se bildene i større format ved å klikke på dem.

3 Kommentarer:

  • Klokken 22 april, 2007 09:42 , Anonymous Anonym sa ...

    Fint å sjå at de får oppleve mykje. No ventar eg berre på rapport ifrå Petter om kva han gjorde i går...

    Inger

     
  • Klokken 22 april, 2007 16:15 , Anonymous Anonym sa ...

    godt du fekk med deg kamp anders slik at du ikke får abstinenser. Her lever jeg livets gode dager med fotballfraværelse. hihi

    kona

     
  • Klokken 23 april, 2007 13:37 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

    Aaaah, sabla misunnelig jeg ble når jeg ser dere med Softbank-drakter! Let me buy, please! (betyr ikke så mye at det er Softbanks drakter, de er ikke det verste laget).

     

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden