sovesveis

søndag, april 22, 2007

I kimonoen.

Bloggredaksjonen brukte lang tid på å vurdere sensuren foran dagens innlegg. Vi er redd medietilsynet har opptil flere ankepunkt mot billedbruken. Etter litt fram og tilbake har vi bestemt oss for at resten av dagens innlegg vil få 18-års aldersgrense.. Så derfor:

Er du over 18 år?
Ja
Nei

Så da offentliggjør vi vår hyllest til japansk kultur: "Tre nordmenn i kimono". Vi advarer mot sterke scener.


Tror kanskje ikke bilde trenger noen kommentar.

I dag har scenen skiftet lenger sør og de tre misjonestennærer har reist til byen Kagoshima på "bunnen" av Japan. Det har vært en rolig dag med reising på tog og litt sightseeing.


På nok en shinkanse.

Dessverre gjorde et heftig regnvær i kveld at vi ikke har fått tatt med kamera på kveldens tur ut i Kogashima. Men igjen var det Anders og Loff som tok en tur sammen, mens Petter dro på egenhånd. Vi er jammen litt usikre på hva han driver på med når vi ikke har han under oppsyn..

Uansett hadde duoen en tur på biffrestaurant og kafe. Og vi fikk en god historie som forteller litt om hvordan japanere ser på serviceinnstilling. Tror nok mange i Norge kunne lært litt der.

Vi var på leit etter en god biffrestaurant, og kunne ikke finne noe særlig. Derfor stakk vi innom et hotell for å høre om de visste om en god restaurant i område. Og til tross for at vi ikke var gjester på hotellet, så gjorde de alt de kunne for å finne noe bra. Og hun beklaget seg hele tiden at hun brukte så lang tid, for i den første brosjyren fant hun ikke noe. I den andre fant hun et par, men hun var ikke helt sikker på hvor det var. Derfor ringte hun til noen som visste. Og til slutt hadde hun krysset ut et par på et kart. OG ikke nok med det: Hun skrev opp et nummer på kartet jeg kunne ringe hvis jeg ikke fant det.

Men historien sluttet ikke der. For da vi kom til område hvor restauranten skulle ligge, så kunne vi ikke se noen restaurant. Etter litt leting, så spurte vi en kar som kom forbi. Han skjønte ikke helt navnet, og kikket på kartet vårt. Han klødde seg litt i hodet, og uten å spør noe videre, så dro han fram mobilen og ringte nummeret som stod der. Og etter en kort samtale dro han oss med til restauranten med et stort smil før han sa farvel. Slik skal service gjennomføres!


Dagens spørsmål:
Hva har japanere under morgen-kimonoen?
Vi tør ikke gi alternativer til denne..

Dagens svar:
19. april. Utrolig nok D.
20. april. B

Hilsen editor.

PS: Fotografene lover bot og bedring foran morgendagen

3 Kommentarer:

  • Klokken 22 april, 2007 21:09 , Anonymous Anonym sa ...

    Må si gutter, har aldri sett dere i penere tøy. Fantastisk for en åpning en søndagskveld som denne. Ny uke imorgen. Ha det flott på tur

    /mirjam

     
  • Klokken 22 april, 2007 21:12 , Anonymous Anonym sa ...

    Hei! Anders, du ser bare så utrolig bra ut! Hilsen din nr. 1 fan - Titti

     
  • Klokken 23 april, 2007 13:40 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

    Hvor ofte har jeg vel ikke savnet japansk servicekultur i Norge? Får dere anledningen, så ta dere en tur innom en japansk bensinstasjon. Der får dere se service til tusen:-)

     

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden