sovesveis

fredag, april 27, 2007

Brødrevennenes nye eventyr

Bedre sent enn aldri? Ja, nå er vi tilbake i bloggverden med nok et innlegg fra det store utland. Som de fleste husker fra sist episode, så ankom de tre brødrevennene (må ikke forveksles med Zinzendorfs etterfølgere) Miyazaki tirsdag og herjet bowlinghallen. Denne episoden av Brødrevennenes eventyr starter på "Gigantens vaskebrett". Ei lita palmeøy rett sør for Miyazaki city omkranset med en sær form for stein-rev som kunne minne mye om - akkurat et vaskebrett.


Anders og Loff på vaskebrettet.


Den røde porten er et sikkert tegn på at det er et Shintotempel. Det skal visst være ekstra bra for folk som skal gifte seg. Men kanskje mer interessant er at den 17. desember er det nakenbade-festival her. Ferietips altså.


Rett inne på øya var vi plutselig midt i jungelen.


Som den eneste denne dagen (og sikkert de fleste dager før i juni en gang), badet gulingen i Stillehavet på stranda innenfor øya. Vannet var bra, men i litt forlegenhet for alle blikkene så ble det et kort bad.

Vi gikk langs stranda og kom til en fornøyelsespark. De hadde en fantastisk hage, og vi sender et hjerte til alle der hjemme (og andre steder..) som føler at de fortjener det.
En og annen gartner har vært i sving her.

Dagen ble rundet av med onsen for noen, shopping og soving for andre, før vi igjen havnet i bowlinghallen. Bowlingresultater velger redaktøren å sladde.

Fredag var den store reisedagen. Syv og en halv time på tog førte oss til Osaka. Ganske kjedelig igrunn, men tog i en litt annen klasse enn de norske. Og høydepunktet fikk vi på Shin-Osaka station: vi fikk overnatte på kapselhotell. Vi lar bildene tale for seg selv.I tillegg til en rekke slike kapsler, var det varmt bad som seg hør og bør, og noen fellesarealer. Og alle gikk rundt med kimonoer som bar et visst institusjonspreg :)


Våre vakre modeller viser årets kapselmote. Vi beklager de forstyrrende elementene som snek seg inn som kortspillere i forgrunnen.

En god natt søvn senere dro redaktøren ut for å gjøre en sumoreportasje på et universitet like utenfor Osaka. Det ble en opplevelse av de sjeldne, og vi beklager den litt begrensede billedbruken. Men hvis dere leser Vårt Land er det gode muligheter for at det havner flere bilder der en gang i framtiden.
En herlig om enn litt vektig gjeng. Med på bilde er også misjonær Ingebjørg Hildre og Souichi Minakawa som har vært utvekslingsstudent i Norge og gjerne ville treffe nordmenn. Han hadde med seg Manami Nishioka. Det er ganske lett å se hvem som ikke er sumobrytere på bilde. Takk Ingeborg og Souichi for tolking!

Petter og Loff gikk derimot gatelangs i Osaka. Det førte til skokupp og noen suspekte bilder. Hvor var Securitas da denne mannen snek seg inn på butikken?


Etter noen hendelsesrike dager på ferie er vi nå innkvartert i Kobe hvor vi har fått gjesteleiligheten på bibelskolen. Den er beregnet for flere enn tre personer og vi har rikelig med plass! Dessuten fikk vi kronet dagen med herlig grovbrød til kvelds hos Bård og Astrid Hauge. Fine greier.

Dagens spørsmål:
Hva skjuler seg her langt inne i jungelen?

A. Kommunistenes hovedkvarter i Japan.
B. En av landets utallige Coca-Cola-automater. Ifølge Runar M. Li så finnes det en automat for hver tiende japaner. Det betyr i tilfelle at det finnes cirka 13 millioner brus-, kaffe-, sigarett-, og annetautomat her i landet.
C. Noe som bare lignet på en Coca-Cola-automat, og Anders tok en forgjeves tur ut i jungelen.

Dagens svar:
23. april: C (Og dette gjaldt ikke Loff..)
24. april: D (Takk for tilleggsopplysninger fra Arashima!)

Japan er Japan.

-a-

7 Kommentarer:

 • Klokken 27 april, 2007 18:00 , Anonymous Anonym sa ...

  Takk for gode dagsrapporter, Anders. Du skrive levande. Har hatt studiedager i Oslo, og det var stusselig uten loff der, men klarte meg. Tenke du koste deg med isen, Lars Olav, - du skulle hatt Elisabeth med på det der:)
  hilsen Jorunn

   
 • Klokken 27 april, 2007 18:48 , Anonymous Anonym sa ...

  Beinstillingen til Petter i kimono er ikke fullt så mandig som Loff sin...

   
 • Klokken 27 april, 2007 23:21 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

  Hils heimen:-)

  For øvrig: B. Tviler ikke et sekund på at det er en automat. Typisk populære automater i Japan inneholder brus, øl, tobakk, undertøy, filmer (mye pornografisk materiale) og selvsagt sjokolade. For å ha nevnt noe.

   
 • Klokken 29 april, 2007 12:47 , Anonymous Anonym sa ...

  Heisann fetter!
  Det eneste jeg egentlig vil si, er at det bildet med deg og den sumo-gjengen pryder min skrivebordsbakgrunn nå! Et utrolig kult bilde!

  Kos deg videre!
  Hilsner fra kristiansand
  Håkon

   
 • Klokken 29 april, 2007 14:20 , Anonymous Anonym sa ...

  Halla. Eg må bare kommentera at kameramannen har smekken åpen på et bilde.

  Eg tror det e alternativ a. Det høres mest logisk at de bur i jungelen og ikkje inni byen. Japan e vel ikkje så kommunistisk... tror eg.

   
 • Klokken 30 april, 2007 04:20 , Anonymous Anonym sa ...

  Eg visste ikkje at det fanst så mange feite studentar her i landet!

  Fint at du fann fram til universitetet, men når du hadde Ingebjørg som guide, var det vel ikkje noko problem.
  Inger

   
 • Klokken 30 april, 2007 12:07 , Anonymous Anonym sa ...

  Mamma synes også sumobildet var bra!! Blir gøy å lese mer i Vårt Land senere.
  Ellers var det et fantastisk hjerte av blomster - det varmet hjerter helt her hjemme i Norge!! Og alle hjerter gleder seg med tanken på at dere i denne uka kommer tilbake til vårt kjære lille land her nord!!! Regner med dere begynner å lengte bitte litt......
  Tenk at du har bada også - og ligget på kapselhotel - det så "morsomt" ut.
  Veldig moro å lese alt Anders - men når jeg sitter hjemme, er maskinen så treig at det er vanskelig å få skrevet kommentarer.
  Klem
  mamma

   

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden