sovesveis

søndag, april 15, 2007

Back in black

Igjen må vi med tungt hjerte legge inn en beklagelse. Vår supervertinne Kari heter selvfølgelig Opperud til etternavn og ikke Oppegård som vi var uheldig å feilskrive i vår post fra 12. april. Vi bøyer oss i støvet..

Tittelen henspeiler på Petters sorte treningsbukser. Og nå er han tilbake på bloggen - selvfølgelig sammen med Sumo og Gulingen. Forresten er det ikke vi som har funnet på Lof sitt nye treffende(?) navn. Det er misjonær Runar Matsue Li som i sin japanske presentasjon av vår store venn, konsekvent har brukt ett gjenkjennelig ord: "Sumo". Tett fulgt av hjertelig (rå?) latter fra forsamlingen.


Vi påstår ikke at det nye kallenavnet til Lof har med denne å gjøre. Men vi skal vel ikke se fullstendig bort fra det. (Bilde: Anders)

Apropos familien Matsue Li så har vi et par store nyheter å slippe.

1. Junior Matsue Li skal få en bror/søster!! Med andre ord er fru Keiko Matsue Li gravid for andre gang.

Keiko Matsue Li venter en liten en. Her fra undervisning på dagens søndagsskole (Bilde: Anders)

2. Petter er antatt som misjonærkandidat, men det vet kanskje de fleste der hjemme uansett. (Vi er kanskje litt mer i tvil om hva Hovedstyre har tenkt med i denne saken).


Petter har allerede startet språkstudiene, men til tross for flere ytre kall her fra Japan, så benekter han de ubereftede ryktene om at han lærer språk for å reise hit. Bildet er tatt fra engelskklassen hos Inger Valbø i Matsue. (Bilde: Anders).

For de som husker godt, så endte forrige innlegg fra oss med torsdag i Matsue. Dagen derpå fikk vi frokost hos prestefamilien før vi reiste med Inger Valbø til Universitet for å spise lunsj med noen studenter. Det var veldig kult å treffe folk på egen alder igjen. ("Folk" må leses som fem jenter og en gutt).


Studentlunsj (Bilde: Anders).

Etter lunsjen rakk faktisk Lof å skaffe seg en skjønnhetsoperasjon.. Håret hans ble reddet av et gammelt bilde på visa-kortet.. Ellers kunne "short" blitt blankskalle.


Før (Frekk og glad) (Bilde: Petter)


Etter (Slapp og sløv, men en god porsjon kjekkere) (Bilde: Petter).


In the evening it was time for english-classes again.

The foreigners attracted new record high students to the class at Inger Valbøs home. It was quite crowded in her livingroom with limited space. All together we were 16 people from seven nations were eating the norwegian dish "Jegergryte". Somebody enjoyed the meal more than others, but we had a good time.


Western style table (Bilde: Anders)


Japanese style table (Bilde: Anders).

After the meal the teachers, Lof, Petter and Anders, guided their students through the story about Nicodemus. Both reading, drama and questions were used. We hope our students learned any english and maybe more important more about the bible.


Lørdag reiste vi til Hiruzen Bibelcamp. Der hadde vi øving (!) med noen av barna til søndagsskolen neste dag. Det var liv.


(Bilde: Anders)

På kvelden fikk vi pizza (VARM mat!!!!!!) hjemme hos familien Matsue Li.

Søndag kom og nå var det søndagsskole på alvor fra klokka halv ni. Ganske tøff morgen for tre trøtte B-mennesker.


Bevegelsene til barnesanger i Norge er ganske tamme i forhold til dette.. (Bilde: Anders).

Etterpå var det gudstjeneste hvor Petter spilte og sang og Anders hadde sin andre søndag formiddags preken på turen. Men menighetsfellesskapet er ikke som i Norge og begrenser seg til en rask kirkekaffe. For etter gudstjenesten var det dugnad og så kvinneforening.


Alle bidrar på dugnad (Bilde: Anders)


Kvinneforening med mannlig innslag. Lof hadde andakt (Bilde: Anders).

Med det endte noen travle dager og vi slapper av på Hiruzen. Ganske deilig å bruke en kveld til kortspilling og avslapping. Så fikk vi også tid til litt internett, som dette megalange blogginnlegget er et resultat av..

Dagens spørsmål:
Hva skjer like etter dette bildet?


(Bilde: Anders)
A. Denne gigantvepsen hentet alle vennene sine og vi måtte sitte innendørs resten av dagen
B. Denne gigantvepsen gikk amok og fotografen fikk svi..
C. Denne gigantvepsen ble hentet av japanske myndigheter til nærmeste dyrepark
D. Denne gigantvepsen ble brukt som fotball av tre år gamle Thomas Matsue Li.

Dagens svar:
12. April: A.

Hilsen Anders, Petter, Lof

PS. Vepsebilde er til ære for Odd Fridtjov "Eg vil him" Bjerga: Vi har ikke over 30 grader, men vi har kule veps i hvert fall!!

4 Kommentarer:

  • Klokken 15 april, 2007 21:59 , Anonymous Anonym sa ...

    fine lof - det likte eg..... mor

     
  • Klokken 16 april, 2007 09:38 , Anonymous Anonym sa ...

    Hei dere som jeg savner!

    Jeg er tilbake på fjellhaug etter påskeferie hjemme og møtehelg på kvitsund.

    Herlig å lese om dere tre, altså!

    (og petter, atter en gang føler jeg meg som en stolt mor. Vi får feire deg når du kommer hjem)

    Ha det godt!

     
  • Klokken 16 april, 2007 21:38 , Anonymous Anonym sa ...

    Jeg har begynt å lure om det er en skjult konkuranse i denne bloggen, jeg teller i hvert fall V-tegnene i vente på prisutdeling!

     
  • Klokken 16 april, 2007 21:40 , Anonymous Anonym sa ...

    Kult, at noen mer tenkt over dette med den kule to-fingre-opp-på-bilde-stilen. Men jeg er mer interessert i vepsen, hvor stor er den egentlig, det er jo ikke noe ved siden å jamføre med.

     

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden