sovesveis

torsdag, april 12, 2007

Japanlivet er jammen ikke verst!

Nok en dag her på øya (og da mener vi absolutt ikke Flekkerøya) er kommet til sin ende. Og opplevelsene står som vanlig i kø. Dagen begynte tidlig og vi satt på toget fra koselige lille Nima rett før halv ni. Der vinket vi også farvel til vår super-vertinne Kari Oppegård. Det er er ikke bare litt av en strikkmotor! Vi må bare få lov til å bukke dyptdypt og gjenta oss selv med alligato gosaimas!


Ett par litt morgengretne studenter venter på toget på store Nima stasjon. (Foto: Petter)

En times søvnig togtur senere stod vi plutselig i en ganske annen verden med navn Matsue. Til tross for at Matsue i japansk målestokk er en småby med sine i underkant av 200.000 innbyggere, var forholdene ganske annerledes enn i Nima med 5000 innbyggere. Vi ble møtt på stasjonen av misjonær Inger Valbø, og dro direkte til bønnemøte. Alle hadde hvert sitt vitnesbyrd, og jeg tror det gikk ganske okey.


Deltakerne på bønnemøte var også velvillige til å gi stoff til Petter og Lof sine oppgaver. Samtalen gikk om både honne, tatemae og om å bli kristen i en ikke-kristen familie. (Foto: Petter)

Men mest liv var det nok i den tre år gamle prestedattera i huset. Hun fikk to nye beundrere i Petter og Anders. Alt fra "ball i hov-leken", tegne kruseduller, destruktiv puzzling og "Petter åpner døren mens hun lukket og kjeftet-leken" ble gjennomført i stort tempo.


Det er jammen ikke godt å si hvem som er søtest på bilde. (Foto: Lof)


På ettermiddagen fikk vi tid til en liten sightseeing rundt Matsue Castle - et flott 400 år gammelt borgområde.


Taket var ikke akkurat høyt på båtene som gikk i kanalene rundt borgområdet, men turen var koselig. (Foto: Petter)


Vi ble geleidet stødig rundt av vår kaptein som påsto han hadde vært i Norge i sine yngre dager. (Foto: Anders)


Slottet var i typisk japansk stil og relativt ruvende. På kvelden slår de på lyskasterne og vi kan se det fra vårt vindu i andre etasje i kirka i Matsue. (Foto: Anders)


Det er vanlig å ha picnic under Sakuratrærne på borgområdet. (Foto: Petter)

Kvelden kom, og vi fikk en kjempe middag hos prestefamilien her i Matsue. Vi har dessverre ingen bilder fra denne begivenheten siden fotografen ikke var helt til stede.. Deretter ble det Onsen med presten, og her var det helt andre grunner til at vi ikke har tatt noen bilder.

Dagens sp;rsm[l:
Hvilken kopp er til Petter?

Foto Anders
A. Den som ser tom ut men inneholder vann. Petter trenger nemlig ganske mye spesialbehandling n[r alternativene blir te eller kaffe..
B. En av de andre
C. Ingen, Petter vil nemlig aller n[digst ha gr;nn te

Dett var dett

Dataen her har begynt [ tulle med japansk tastatur og jeg vet ikke hva jeg skal gj;re med det. Derfor er det en passende tid til [ si god natt.

Anders

2 Kommentarer:

  • Klokken 13 april, 2007 16:35 , Anonymous Anonym sa ...

    Vi fikk tilgang til Internett igjen! Håper bare Nils klarer å sykle lenge nok og fort nok til å holde aggregatet igang i noen minutter til! Etter påsken var over har vi faktisk gjort noe her ute, flere timers program flere dager på rad!
    Fint dere har det bra dere også! Og det er bare en ting å si til Petter: Nils blir tvungen til å drikke kaffi her ute!! Må runde av her, Nils er tom for krefter! Kos dere!!

     
  • Klokken 14 april, 2007 07:51 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

    Akk og ve, i morgen reiser Martin og jeg fra dette fantastiske landet. Det er ille, men det kan vel ikke gjøres noe med den saken.

    Forøvrig: Kari heter Opperud og ikke Oppegård til etternavn.

     

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden