sovesveis

onsdag, april 11, 2007

Suspects in Nima

Noen som synes vår kjære koselige reisekosebass Petter er spesielt skummel? Vi synes i hvert fall ikke det. Men politiet i Nima har visst et helt annet syn på saken. For hvordan skal man reagere når en enslig mann sitter i sjøkanten med sort hodeplagg og oppbrettet krage på sin svarte jakke? Da bør alle alarmklokker ringe.. Og selvfølgelig gjorde de det for en politipatrulje på vakt i ettermiddag. Heldigvis (eller uheldigvis for oss som synes det hadde vært festlig å sett hvordan Petter på japansk skulle svart for seg ovenfor mistenksomme politimenn) ville tilfeldighetene slik at Kari kom ned på stranden da politiet stoppet og studerte denne mistenkelige mannen alene på stranden. Politimennene ga klar beskjed om at denne mannen burde sjekkes ut. Men en kort samtale senere var situasjonen oppklart, og Petter slapp billig unna denne gang. Men hvor lurt var det egentlig?


Ville du hatt denne mannen i ditt nabolag? Skulle du observere en liknende skikkelse vær vennlig å ring sporendeks til nærmeste japanske politistasjon. Vi håper å få sperret han inne for lengre tid.


Dette synet fikk japansk politi til å ringe etter forsterkninger over radio (i hvert fall nesten..)


Det var altså det store høydepunktet fra første del av dagen. Vi hadde en rolig dag og jobbet med oppgavene våre, samt at Anders begynte å forberede seg på preken førstkommende søndag. Hvis noen har noe fint å si om Emmaus-teksten (Luk 24:13-32), er det bare å gi et lite pling i kommentarboksen!

Men dagens absolutte høydepunkt ble kvelden. Vi fikk være med å feire 60-årsdagen til vår kjære venn buddhistpresten! Det er faktisk det rundeste tallet for fødselsdager her i Japan. Og da var det litt av en ære å være invitert som eneste gjester.


Som dere kan se var bordet dekket med alle mulige delikatesser. Flere typer sushi, rå fisk, kyllingspyd og det meste av det beste Japan har å tilby. Alt var hjemmelaget (utenom kaka - den var en gave fra den lokale bakeren) av buddhistprestens koselige kone.

Det ble en uforglemmelig kveld, og vi snakket både om religion, land og folk. Buddhistpresten sa stadig vekk: "I am so happy" og vi var ikke noe mindre glad for å være der. Sånne øyeblikk glemmer man ikke så lett fra vårt besøk i Japan.


Seks lys på kaka, og buddhistpresten blåste ut alle!


Han likte norsk sjokolade, som var vår beskjedne bursdagsgave i anledningen.

I morgen skal vi ta toget halv ni, så det er kanskje best å komme seg i seng. Til sist tar vi med et bilde til glede for alle Anders-fans der ute som har etterlyst bilder av denne kjekke unge mannen.


Bildet er tatt foran skiltet til Nima kirka. Hvor vi har hatt husrom hos Kari Opperud i andre etasjen. Litt bonusinfo: Vi har fått inn tre teorier (fra japanere) om hvorfor alle japanere viser v-tegn på bilder:
1. De er så sjenerte at de ikke greier å smile - derfor viser de V-tegn i stedet..
2. Mange japanske jenter synes de har for rundt ansikt. To V-tegn ved hvert kinn gjør ansiktet smalere. (Prøv selv og se)
3. Det er ingen grunn.

Dagens spørsmål:
Hva har vår venn buddhistpresten fått i 60-årsdag (ikke fra oss..)?

A. En godt innepakket Buddha.
B. Helsebringende kildevann fra de japanske alper
C. En gigantflaske med sake
D. Nye buddhistprestklær

Dagens svar:
10. April: Det opprinnelige svaret var C, men vi begynner å lure litt på om D er vel så riktig..
9. April: C. Noen her mener dog at B er et universalt svar på det meste.

Conbahwa

4 Kommentarer:

  • Klokken 11 april, 2007 23:53 , Blogger silje sa ...

    Sake! Sake!

     
  • Klokken 12 april, 2007 04:35 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

    Gigaflaske med sake. Det kan jo "alle" se.

     
  • Klokken 12 april, 2007 09:03 , Anonymous Anonym sa ...

    Se det ja - der var du Anders!! Godt å se deg - og fint å høre at dere opplever så mye.
    Nå har du kanskje forslag til hvordan din pappas 60-årsdag kan feires senere i dette år 2007......
    God tur videre!
    (De fantastiske bildene fra Nima - solnedgang m.v. - kunne jeg godt tenke meg å ha som "maleri" hjemme.
    Klem fra mamma

     
  • Klokken 12 april, 2007 10:56 , Blogger Sovesveis sa ...

    Hei mamma! Var nok ikke så veldig mye som kunne overføres til pappas 60-årsdag :) Bildene fra Nima er det Petter som har tatt, men han er sikkert ikke vanskelig å be hvis du vil forstørre opp noe.

    Uansett har jeg noen fine bilder jeg også.

    Ha det fint!

     

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden