sovesveis

lørdag, mars 31, 2007

Pangstart i Nima!

Naturen er herlig her i Solens rike! Vi har tatt turen ned fra fjellene og Hiruzen for å besøke misjonær Kari Opperud i kystlandsbyen Nima. For de som tror Japan bare er høyblokker, industri og atter et folkemylder, så tar de feil. Her ute på vestkysten sør i Japan er det naturen som råder. Her er befolkningenstallet begrenset, mens panoramautsiktene det motsatte.

Det fikk vi virkelig oppleve i dag da lyn og torden overfalte oss på biltur. Et fantastisk tordenvær og plaskende regn var en opplevelse i seg selv. På en klippe ved kysten ut mot åpent hav var det helt uvirkelig. Vi prøver oss med ett bilde uten at det helt greier å fange opplevelsen. Legg merke til et lite lynglimt oppe til høyre..



Men dagen startet på leirstedet i Hiruzen med frokost og nattverdmøte. Apropos tøfler som selvsagt igjen har sin plass i egen spalte, så var det litt komisk synes jeg når Bård Hauge som forrettet nattverden var ikledd sort dress, slips og hvit skjorte.... Og selvfølgelig tøfler! Ellers var det en fin seremoni, og vi kom oss fint ut fra leirstedet og fikk avsluttet misjonærkonferansen til tross for at jeg måtte vaske doen! Menmen, sånn er vel kanskje livet.

Nå sitter vi altså hos Kari Opperud som bor over kirkerommet til menigheten i Nima. I morgen skal undertegnede ha søndagspreken med tolk - for første gang i hans liv. Spennende blir det.


Dagens tøffel:
"dasstøffelen"


Fortsettelse fra gårsdagens "dagens tøffel": Etter å blid og fornøyd ha fått på seg innetøflene er det gjelds å manøvrere rundt i det aktuelle inneområde. Det kan være en utfordring hvis tøffelen er litt trang for dine klampføtter. Spesielt opp trapper og hvis du har hastverk er dette en kunst i seg selv. Og hastverk kan man ha hvis naturen kaller og det nødvendige må gjøres opp. På vei inn døren til det private rom må man sette igjen innetøffelen som for eksempel "den grønne" på utsiden, og ikle seg dasstøffelen. Denne skal brukes under hele ditt nødvendige ærend, men det er viktig å sette fra seg denne spesialtøffelen på vei ut av toalettet. Fortsettelse følger.


Dagens Petter:
Vår alles kjære Petter viste med klare ordelag at han ikke fortjener tittelen "tøffel", og dermed har hans del av de daglige spaltene døpt om til dagens Petter. Så kan det nok heller vise seg at "tøffel-2" spalten blir forbeholdt redaktøren.



Dette er nok et flott bilde av sjarmøren Petter. Men han hadde dessverre ingen sitater som passet på trykk i dag, derfor nøyer vi oss med å sitere Lof: "Eg e ikkje kresen, eg e bare kravstor.

Dagens spørsmål:
Hvordan i all verden leder Loff Poff voten om hvem som blir sammen med Maria K?
A. Alle ville ha fingra i han
B. Maria stemmer på Lof
C. Japan mobiliserer for å få Lof vekk fra deres damer
D. Voten er korrupt

Japansk hilsen fra Anders

PS: Vi fikk også kjørt forbi sykehuset hvor Hilde Miho Sandvik ble født, og kan servere et eksklusivt bilde også herfra:

3 Kommentarer:

  • Klokken 01 april, 2007 09:51 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

    Moro. I Kobe har Ingar og Martin blant annet gjort følgende:

    *Sett minst fire baseballkamper på TV. Ingar er utrolig nok sportsidiot i Japan.
    *Spist ute, ekte japansk hver dag.
    *Besøkt Ai-land Church(kjærlighetskirka) på Rokko Island, der misjonær Liv Bakke holder til.
    *Kjøpt PLAYSTATION3 til Martin, til under halv pris i forhold til Norge.

    Oppdateringer vil nok komme etterhvert, følg med på http://worldofingar.blogspot.com.

     
  • Klokken 01 april, 2007 19:04 , Anonymous Anonym sa ...

    Enkelt! B:Maria stemmer på Loff...

     
  • Klokken 26 desember, 2009 14:44 , Anonymous Anonym sa ...

    Les hele bloggen, ganske bra

     

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden