sovesveis

mandag, april 09, 2007

Homestay

Bloggen har ligget nede to dager denne gang. Og unnskyldningen er at vi har vært ute på homestay. Med andre ord har vi spist middag og overnattet hos en familie hverken vi eller Kari Opperud kjente. Ganske spennende med andre ord!

Men det hele begynte ikke der. I går formiddag var det gudstjeneste som seg hør og bør på påskemorgen. Det ble også et hjertelig gjensyn med menighetens jentegjeng (les: bloggen fra 1. april). Petter spilte og fortalte historien bak "Det er vel med min sjel". Kari hadde barnepreken, og selv vi med litt mindre japansk-kunnskap enn andre, kunne få med oss budskapet. Etterpå var det egg selvfølgelig og lek og moro.


Menigheten samlet til "påskemåltid"




Det er jammen ikke sikkert hvem som synes "etter-gudstjeneste-moro" var best: de små eller de store barna.


Senere dro vi som nevnt på middag og homestay hos familien Sano. Bestemor i huset er kristen og knyttet til kirken i Izumo, og da Kari spurte presten i Izumo om noen i menigheten kunne tenke seg tre kjekke studenter på homestay, nevnte han familien Sano. De tok i mot oss med en sånn gjestfrihet som vi opplever overalt her i Japan.


Familien Sano uten bestemor.

Etter å ha spist middag var vi med på kveldsgudstjeneste i Izumo. Lof hadde vitnesbyrd, og Petter spilte. Fra kirken gikk veien rett til Onzen med vår vertsfamilie, og det var som vanlig fantastisk. Et sånt varmt bad gjør underverker for nattesøvnen, og et fjell med dyner gjorde det ikke verre akkurat.

En god natt søvn senere spiste vi frokost med bestemor Sano. Resten av familien hadde reist på jobb/skole/barnehage. Spennende fiskefrokost fikk vi i hvert fall, og prøvde å kommunisere med bestemor som kan like lite engelsk som vi kan japansk.


Bestemor Sano ved frokostbordet (PS: Det der er faktisk et magisk bord med ovn under og tepper festet til - herlig en litt kjølig kveld)


Frokosten var ikke helt tradisjonell norsk.


Resten av dagen i dag har gått med på sightseeing. Først var vi på Taisha - et av de mest kjente Shinto-tempelområdene. Der var det masse turister - og tilbedere.



The next part will be in english so our new friends from Tokyo understands. We suspect them to follow us today. First they wanted us to take a picture of them at the old historic train-station in Izumo. And when we came to Izumo-Taisha, they suddenly came from nowhere :) We all thought that was a bit funny, and we spoke with them quite a bit. But the story didn't end there. When we was about to leave a famous lighthouse by the coast - we saw some familiar faces. Our friends from Tokyo!


Our friends posing together with us behind one of the temples in Taisha.

På norsk kan vi jo kommentere at dattera i familien vakte behersket begeistring blant visse single medlemmer av M3s utsendte.

Noen bilder fra klippene ved fyrhuset. Utrolig kult landskap og herlig vær.



En liten dupp i solen


Lof og Anders på den ytterste nøkne ø

Slike dager må selvfølgelig avsluttes med et herlig Onzen igjen og et bedre måltid. I det varme badet kom vi i prat med en hyggelig kar som var veldig interessert i Norge og norsk kultur. På mer eller mindre synkende engelsk fikk vi en lang samtale og ble invitert hjem på middag. Tror kanskje ikke det blir noe av, men hvem var det som sa at japanere var vanskelig å bli kjent med?

Nok et par dager er over i en Japan-explorers liv. Denne gang med magen full av japansk 200 grams burger og kaffe og is til dessert. Alt til prisen av cirka 80 norske kroner.

Dagens spørsmål:
Hva skjer her?

A. Petter ser livet gå i revy
B. Anders har ikke fått pilla si..
C. Anders snikfotograferer Shinto-templer fra skuldrene til Petter
D. Både A. og B.

Dagens svar:
6. april: Selvfølgelig A.
7. april: F. Visse misforståelser må til.

Dagens bildespesial:

Petter satte stor pris på isen med smak av japansk te (som også er blant Petters favoritter..) han fikk da han spurte om kaldt vann i stedet for kaffe og te. Selvfølgelig fikk han både kaffe og te i tillegg :)


Langt er kanskje ikke godt. Men nå er pinen over.

Varme hilsener fra varme kilder

5 Kommentarer:

  • Klokken 10 april, 2007 05:56 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

    Ah, kotatsu (magisk bord på "godt norsk") er en av Japans mange vidunderlige oppfinnelser. Hvor mange ganger har jeg vel ikke savnet det?
    Ellers skal dere legge merke til neste gang dere går i onzen hvor mange fedre som er der sammen med sønnene sine. Onzen/bad er faktisk et av de fremste stedene der far og sønn bygger relasjoner i Japan.

     
  • Klokken 10 april, 2007 05:56 , Blogger Ingar T. Hauge sa ...

    Alternativ C, forresten.

     
  • Klokken 10 april, 2007 11:30 , Anonymous Anonym sa ...

    Gi ansvarlig for bildredigering ferie snart slik at jeg snart får se Anders på noen bilder og.

     
  • Klokken 10 april, 2007 12:14 , Anonymous Anonym sa ...

    Til den ukjente anonyme

    De e fotografane du må ta...

     
  • Klokken 10 april, 2007 14:39 , Anonymous Anonym sa ...

    Sitter paa et fransk tastatur saa denne kommentaren blir ikke lang! Alt bra i Mali, godt aa varmt! Synest dere har litt mye klær paa dere! Men Fridtjov hadde nok foretrekt temperaturen deres!!! Vi hører stadig: Eg vi him! Men alt gaar saa mye bedre no! Her er det forresten ganske travelt, i dag har vi en times program, travleste dag paa fem dager! Og ikveld er det Champions League kamp ute i gata sammen med de lokale gutta!!! Men naa gaar tiden her ut, kos dere! Doedsvarme hilsener fra Soloman Colibaly, Elise Camara og Pierre Kone! Kam Be!!!

     

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden