sovesveis

torsdag, april 05, 2007

Engelsklærere.

Det har vært en rolig dag i Nima for de tre Japan-misjonærer. Både Petteru-san og Anderusu-san hadde en lang spasertur i strålende solskinn i den sjarmerende lille fiskerlandsbyen. Hver bakgate og japanske hage ble grundig utforsket av en nordmann som noe lett kunne forveksles med en innfødt..


Gatene i Nima kan vel nærmest sammenlignes med den smale sti..

Loff satt hjemme og forberedte sjelesorg-oppgaven sin.

Etter en rolig formiddag stod engelskundervisning på programmet. Veldig koselig selv om det kun dukket opp en elev. Det var halvparten av det totale elevtallet på det viderekomne kurset i engelsk. Fru Arima så ikke ut til å lide under at det var fire ganger så mange lærere enn elever på dagens time. Praten gikk ivrig, og vi diskuterte alt fra livshistoriene våre til forskjell på norsk og japansk bryllup. Petteru-san hadde et vitnesbyrd før vi drakk te. Og fru Arima som selv ikke er kristen, fulgte godt med.


Sjefslærer Kari Opperud i midten, og eleven fru Arima til venstre for henne.

Ettermiddagen ble brukt til en mini-sightseeing utenfor Nima, med en sving innom den syngende stranden. Den lager klagende (?) rop hvis man sparker med hælene i den. Men kanskje stiligst var naturen og den finkornede sanden. Og lyset..


Petter prøver å fange lyset..



På turen hjem fikk vi oppleve "markedet" etter at fiskebåtene hadde kommet inn til land for kvelden. Det var et yrende liv og forhandlinger mellom fiskerne og kjøpere. Både fisk, blekksprut, snegler og andre sjødyr lå nedfrosset i utallige kasser. Her var det bare å kjøpe i vei..


Han med grønn hatt selger, mens kjøperne har rød hatt. Fint system.

Kvelden kom og vi kjøpte inn jordbær. Her er nemlig jordbærsesongen på topp, og Kari ville røre jordbær til frokost. Vi sa ikke nei.. Til gjengjeld renset vi jordbærene. Og det var da noen av oss viste ukjente talenter:


PETTER - Dagens polakk!


Petter banket alle utfordrerne sønder og sammen i "rense jordbær og kutte dem opp i passe biter"-konkurransen. Her jubler vinneren over utnevnelsen.

Vi andre går og legger oss i skam.
I morgen venter 20 ville unger på skolefritidsordning. Vi har noe blandede følelser..

Dagens spørsmål:
Hva er dette?

A: Det som kom ut etter dagens Japan-måltid
B: Katten som Anders kjørte på da han prøvde venstre-kjøring
C: En Tanuki
D: Intime blekksprut som venter på sine nye eiere.

Haihai Anderusu

PS: Kari Opperud fyller år 6. april. Gratulasjoner mottas med takk!

2 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden